Gezond Leven

Levens waardeOp dit moment zijn we niet in staat om rijlessen te bieden. Maar omdat we een belangrijke kring van volgelingen door de jaren heen hebben verzameld, hebben we besloten om ons merk in leven te houden. Daarom gaan we waardevolle en nuttige artikelen publiceren, zodat al onze vrienden kunnen profiteren van deze kennis.

We beginnen met iets heel waardevols velen van ons hebben. Mensen meestal stellen het niet op de juiste waarde totdat ze het verloren hebben. Het is vrij eenvoudig om goede zorg veer het te dragen, maar mensen opvallend vaak het niet beseffen totdat het te laat is.

We hebben het over de gezondheid. Gewoon – wanneer je het hebt, vrijwel alles is mogelijk. Als het eenmaal is verloren – ben je afhankelijk van medicijnen, artsen en andere mensen.

Zo paar tips over het houden van een goede gezondheid.

Het grootste risico

Ten eerste, wat is een enorme plaag momenteel – gewicht. Mensen worden steeds meer en meer overgewicht en er zijn veel risico’s verbonden aan dit.

Gewicht verliesOm de risico’s van overgewicht te geven hebben wij aan WHO gekeken en hier zijn een paar gegevens van die organisatie:

Als u een te hoge BMI, meer dan 25 die bovengrens van “normaal gewicht” is, je hebt:

21% meer risico op hart-en vaatziekten,

23% meer risico op een beroerte,

58% meer risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes.

Vervolgens wordt het risico op het ontwikkelen van diabetes voor vrouwen met een BMI van meer dan 30 is …

… 12 keer hoger dan voor mensen met een BMI lager dan 25 (dat is ‘normaal’ gewicht).

Mannen met een BMI van meer dan 30 had 7 keer hoger risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes.

OK, zou je kunnen zeggen. Die aantallen zijn eng, maar BMI van meer dan 30 is een heel ernstige aandoening. Je moet beter veel eerder weten, moet je niet?

Nou ja, kijk naar dit interessant feit:

Gewicht toenemen op volwassen leeftijd verhoogd het risico op diabetes, zelfs met een BMI bij gezonde range”

De reden hiervoor is dat we eten hoger bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel suiker. Waarom doen we dat? Schijnbaar minder tijd om gezonde maaltijden te bereiden en alomtegenwoordig sterk bewerkte voedingsmiddelen commerce (hoeveel advertenties van pizza kun je zien dagelijks vs hoeveel advertenties voor groenten?)

Dus het is gewoon van het grootste belang om een gezond gewicht te houden als je gezond wil blijven.

We zijn niet van plan om een gedetailleerd dieetadvies hier te geven, er zijn tal van plaatsen om ze te vinden.

Wat we gaan toch suggereren, als je serieus bent over uw gezondheid (je zou moeten zijn!) zijn drie eenvoudige stappen:

  1. Volg uw gewicht
  2. Verminder de porties je inneemt
  3. Drink veel water (2 liter per dag)

Het is een eenvoudig proces, maar volgens de WHO, de voordelen zijn van groot belang:

“Matige gewichtsverlies kan voorkomen of vertragen het begin van diabetes bij mensen die een hoog risico”

En ook: “5-10% gewichtsverlies verlaagt de bloeddruk, LDL-cholesterol en verbeterd cardiovasculaire risicofactoren”.

En als je ernstig overgewicht bent – neem contact met je arts voor gedetailleerd advies over hoe je je gewicht kan verminderen.

Tweede vijand

Volgende op onze huidige tijd langzaam killers – de stress.

Onze banen in competitieve omgevingen, tijdsdruk, de laatste crisis. Dit alles neemt tol op ons zenuwstelsel. Het is ontwikkeld om korte perioden van stress te ondersteunen. Tijdens stressvolle situaties produceren wij adrenaline en cortizol. Zij worden verondersteld om ons kortstondige boost van energie te geven. Als in plaats daarvan blijven we in de hoge energie-zone voor uren en dagen, begint het systeem uitvallen en de stress letterlijk brandende onze neuronen uit. Dat leidt tot verminderde hersenen prestaties, slechte probleemoplossing vaardigheden en slechter geheugen.

Verhoogde niveaus van adrenaline leiden ook tot slechtere verwerking van bloedsuiker, wat uiteindelijk leidt tot verstoppen van onze aderen waarin de risico’s van een hartaanval en een beroerte stijgt.

Dus als je wilt langdurige geestelijke gezondheid te behouden – leer hoe moet je de stress verminderen. Meditatie, eenvoudige ademhalingsoefening, van plan om vaker te rusten, loskoppelen van het werk – het zijn allemaal geldige opties als je wilt de stress te verminderen.

Kleinere tips

Volgende, een aantal extra tips en punten van ultralichte moeite en hoog rendement.

TandheelkundeEerst – tandheelkundige gezondheid. Het is algemeen bekend, maar nog steeds van waarde te benadrukken: zonder gezonde tanden, gezond leven is onmogelijk. Dus zorg ervoor dat u een goede tandpasta en geschikte tandenborstel gebruikt twee keer per dag en floss een keer per dag.

Natuurlijk, als je gaatjes hebt – krijg ze gerepareerd.

En natuurlijk niet vergeten over uw tweejaarlijkse controle.

Wat als u een kunstgebit? Ze vereisen ook een goede hygiëne. Net zoals je tanden, moeten ze twee keer per dag worden schoongemaakt met een speciale tandenborstel en speciale pasta zonder schuurmiddelen.

Je moet ze ook uit doen voor enkele uren per dag om uw tandvlees tijd geven om te herstellen. Gedurende deze tijd moet het kunstgebit in een speciale oplossing worden gehouden zodat deze niet van vorm veranderen.

Tot slot, ook hier moet u uw tandarts te bezoeken twee keer per jaar om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

En als je een reparatie of een nieuwe prothese of kunstgebit nodig heeft, kijk op onze vrienden die je zeer concurrerende prijzen en zeer professioneel tandprothese advies kunnen bieden.

Je kunt ook meer tips over kunstgebitten hier lezen.

Tot slot – zitten

Ja, zoiets simpels als het zitten. we zijn geëvolueerd als wezens die maken iets van 12km per dag op onze voeten. Wij doen nauwelijks half zo veel tegenwoordig. Toch bleef ons lichaam hetzelfde. Dus om deze machine in beweging blijven houden heb je nodig om te kijken naar twee belangrijke onderwerpen.

Ten eerste is de manier waarop je zit. Heeft u een hoge kwaliteit stoel die u toelaat om alle relevante gebieden aan te passen? Kilk op deze websites voor meer tips over gezonde zitten:

http://greatist.com/grow/ergonomic-tips-sitting

http://www.nhs.uk/Livewell/workplacehealth/Pages/howtositcorrectly.aspx

http://www.ergonomics.com.au/how-to-sit-at-a-computer/

BewegenVolgende – hoeveel heb je te bewegen. We kunnen vrijwel zeker zeggen dat het niet genoeg is. Iedereen die kan moet zoveel sporten in hun leven als mogelijk te maken. Het geeft je meer energie, vermindert de stress en helpt bij het afvallen.

Dus ja, als het besturen instructeurs zeggen wij: ga maar een moment vinden van de dag/ week, wanneer u de auto achter laat en ga voor een wandeling!

Eén gedachte over “Gezond Leven”

Reacties zijn gesloten.